Taksisti iz okolice Pule: Ne poslujemo protuzakonito

Na aerodromu je najviše pulskih taksista (M. ANGELINI)
Na aerodromu je najviše pulskih taksista (M. ANGELINI)

Nakon što su prošli tjedan pulski taksisti izrazili nezadovoljstvo trenutnom situacijom u auto taksi prijevozu na području bivše općine Pula te optužili kolege iz okolnih općina da posluju protuzakonito tražeći raskid sporazuma prema kojem svi mogu raditi na područjima izvan matične općine ili grada, našoj su se redakciji obratili optuženi taksisti s područja Ližnjana i Medulina (podaci poznati redakciji) opovrgavajući sve tvrdnje koje su iznijele njihove pulske kolege.

- Dosad nikad nismo izlazili u javnost, složili smo se sa svim što su predložili pulske kolege iako nam to realno ne ide u korist. No, sada je prevršena svaka mjera i želimo demantirati sve za što su nas optužili. A to je prvenstveno da poslujemo protuzakonito i da sami određujemo cijene, ispričali su nam taksisti s područja Ližnjana i Medulina, kazavši da će, ukoliko bude potrebno, pristati i na raskid sporazuma jer to realno znači više posla za njih.

Ne razumiju nezadovoljstvo kolega iz Pule, tim više jer sporazum ide njima na ruku. Vele nam da glavninu posla donosi Zračna luka i Medulinska rivijera, koja godišnje bilježi više od dva milijuna noćenja. Zbog toga, vele nam, pulskim je taksistima u interesu da mogu poslovati na tom području, a raskine li se sporazum, to neće biti moguće.

- Da bi stvar bila još gora, 90 posto vožnji i poslova na našem području obavljaju pulski taksisti. Živim i radim u Medulinu od kojeg sam dobio dozvolu, no ako uspijem dobiti dvije vožnje tjedno, napravio sam dobar posao, kaže nam jedan od medulinskih taksista, ogorčen zbog neistina koje su iznijeli pulski kolege.

Također, kažu nam da su upravo pulski taksisti nelojalna konkurencija koja si dozvoljava raditi svuda, brani da mi iz okolnih općina radimo u Puli. Kao primjer su naveli prešutni mogući dogovor s pulskim hotelijerom koji neće dozvoljavati dolazak okolnih taksista na Verudelu, odnosno iza rampe će moći samo pulski taksisti.

- To je protuzakonito jer postoji sporazum koji to dozvoljava, a oni ga konstantno krše i brane nam da radimo na njihovom području, dok s druge strane oni nesmetano posluju na aerodromu ili Medulinu, kažu nam taksisti iz Ližnjana, navodeći primjer da na aerodrom gotovo ne mogu ni doći jer su sva mjesta zauzeli pulski taksisti, a pojedinci, kažu nam, ondje i spavaju, dok je najgore subotom kada je poslovanje na aerodromu za njih ondje gotovo nemoguće. (N. SOFTIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.

 


Podijeli: Facebook Twiter