Taksist vratio diplomatsku torbu "tešku" 30.000 eura

Braća Gabrijel (desno) i Filip Crnjac (D. ŠTIFANIĆ)
Braća Gabrijel (desno) i Filip Crnjac (D. ŠTIFANIĆ)

Medulinski taksist Gabrijel Crnjac prošlog je tjedna imao neobičan ulov u Zračnoj luci Pula, točnije u tamošnjem sanitarnom čvoru. Pronašao je torbu s vrijednim stvarima - mobitelima, diplomatskom putovnicom i nekoliko desetaka tisuća eura.

Kako nam je ispričao, u aerodromskom sanitarnom čvoru ugledao je torbicu koja je bila otvorena i u njoj je odmah uočio mobitele.

 - Isprva nisam ništa dirao, već sam izašao iz WC-a i odmah se išao javiti policajcu i rekao mu što sam našao. Nije mi vjerovao pa sam onda išao po tu torbicu. No, on se malo i naljutio, pitao me zašto sam to dirao kada znam da je to zračna luka i da je možda čovjek tu negdje, ali ja sam mu rekao da nema nikoga i da je mogu i vratiti, ali će je tada uzeti netko drugi.

Odveo me u njihove prostorije, zatražio je i moje dokumente te je potom počeo vaditi stvari iz pronađene torbe da bismo vidjeli što ima i čija je. Prvo je izvadio telefone koje sam i ja uočio, a kako i ne bih kada je jedan bio zlatna Nokia. Drugi je bio iPhone, a treći ne znam, ali su me zafrkavali da sva tri vrijede više nego moj auto kojim taksiram, ispričao nam je simpatični 23-godišnji Crnjac.

Potom je, kaže, na red došla putovnica i to diplomatska, i tako su vidjeli da stvari pripadaju Rusu. Uz to, policajac je izvadio i novčanice, i to sto eura, pa sto dolara, pa pet tisuća rubalja…

- U roku tih par minuta koliko smo bili u toj policijskoj prostoriji dojurio je i dotični Rus i prvo je išao provjeravati je li mu tu diplomatska putovnica. Na to mu je policajac rekao da jest, kao i mobiteli i novac.

No, Rus je rekao da to nije sav novac i posegnuo u torbicu te izvadio snop novčanica od 500 eura debljine kutije cigareta, koje mi zapravo do tog trenutka nismo ni bili vidjeli, ispričao nam je nadalje Gabrijel.

Na upit je li točna informacija da se radilo o 30-ak tisuća eura, kakvu smo i mi čuli, odgovorio je da i ne zna, jer je moglo biti i više, ali nitko nije brojao, samo su gledali taj snop novčanica. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter