Taksist izbacio mamu i bebu na pljusak

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U redakciju nam se javio Božidar Vugrinec i ispričao nemio događaj koji mu se dogodio u srijedu oko 23 sata u Puli. Za nevremena koje je pogodilo grad, njegovu je ženu, malodobnu kćer i bebu od samo 36 dana taksist Cammea izbacio na cestu, i to po najvećoj kiši!

- Otišao sam po djecu i ženu kod punice, no auto mi je kod zgrade glavne pošte zaglavilo u vodi i nisam mogao ni naprijed ni nazad. Stoga sam nazvao taksi Cammeo kako bi ih pokupio, a njima rekao da taksi dočekaju na suhom kod glavne zgrade pošte. Taksi se ubrzo stvorio i oni su se ukrcali unutar, a ja sam kolica stavio u gepek. No, niti za minutu žena me nazvala sva izbezumljena rekavši da ih je taksist izbacio na početku bulevara. Ona je, kako mi je ispričala, najprije odbila izaći no nakon što joj je taksist iz gepeka izbacio kolica na ulicu nije imala drugog izbora. To je, navodno, učinio jer je shvatio da oni nisu putnici koje je trebao pokupiti, ispričao nam je Vugrinec.

Žena je s kćerkom i bebicom ostala na kiši, a taksist se, nastavlja Vugrinec, okrenuo i vratio pred poštu.

- Kada sam čuo što se dogodio dočekao sam taksistu ispred pošte i započela je prepirka kroz prozor auta. Vikao sam na njega da nije normalan, da ih je mogao odvesti kući pa se vratiti po druge putnike ili ih pokupiti pa ih odvesti zajedno, bilo što, ali da nije normalan pustiti bebu na kiši. Na to je taksist otvorio vrata i pritom me njima lupio u glavu, priča Vugrinec uz riječi kako mu je tada jednostavno pao "mrak na oči" i - on mu je uzvratio.

Tučnjavi koja je uslijedila, po njegovim riječima, ubrzo su se pridružili i drugi taksisti, njih troje-četvero, koji su stigli, a u cijeloj je gunguli udarac zaradila i njegova punica koja je sišla vidjeti što se događa. Na mjesto događaja pozvana je i policija koja je o svemu sastavila zapisnik.

- Možda jesam kriv što sam se potukao no, vjerujte mi, na ovakvo ponašanje jednostavno nisam mogao drugačije reagirati. Izbaciti bebu na kišu, ma kome to može pasti na pamet?! Danas nam dijete već kašlje i morat ćemo kod doktora, a sve zbog glupog taksiste, zaključio je ogorčeno Vugrinec.

Što se to točno dogodilo u srijedu navečer upitali smo i policiju i Gorana Kolara, tehničkog direktora Taxi Cammea. Iz policije su nam šturo rekli da će protiv 48-godišnjeg vozača Cammea i 28-godišnjeg klijenta podnijeti optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira.

Ivan Starčević, izvršni direktor Cammea Pula odgovorio nam je da je njihov vozač "došao po druge putnike i nije mogao povesti dotičnu gospođu. Da je to učinio drugi putnici koji su naručili uslugu morali bi ostati čekati ili bi im se vožnja morala otkazati. Nakon što je dotičnoj gospođi naš vozač kulturno objasnio nastalu situaciju, njezin muž započeo je s fizičkim sukobom, pri čemu naš vozač nije reagirao, niti uzvratio udarac, već je šutke trpio bijesne ispade gospodina. Važno je napomenuti da je naš vozač poznat kao uzoran među vozačima".  (Borka PETROVIĆ)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU OD PETKA.


Podijeli: Facebook Twiter