Taksi po cijeni autobusa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U nedostatku autobusa mještani opcine Fažana dobili su novu mogucnost prijevoza - dva nova taksi kombija kojima se maksimalno može prevoziti osam osoba, a prijevoz se obavlja 24 sata na dan, svaki dan u tjednu.

Radi se o novoj usluzi, prvi put uvedenoj na podrucju opcine. No, taksiji nisu zamjena za reducirani javni prijevoz Pulaprometovih autobusa, kaže donacelnik Radomir Korac.

- Mještanima smo htjeli dati mogucnost da se voze u svako doba dana i noci, a prijevoz košta 15 kuna, kao i autobusna karta. U ovom slucaju nije bila potrebna suglasnost Opcine jer se radi o privatnoj inicijativi koja ne ovisi o Opcini. Taksi prijevoz Opcinu ne košta ni lipe, rekao je Korac. Dodao je da dogovor s Pulaprometom oko vracanja ukinutih autobusnih linija na podrucju Opcine još nije postignut.

Vlasnik kombija Valter Mrakovcic iz Valbandona, koji je dobio licencu za taksi prijevoz na podrucju opcine Fažana od Ureda državne uprave, rekao nam je da mu je Opcina izdala dozvolu za rad te su taksiji poceli aktivno voziti prije cetiri dana. Vozilo dolazi na poziv korisnika, na kucni prag ili na jednu od taksi stanica u Valbandonu i Fažani.

Prijevoz za mještane opcine Fažana na podrucju Šuride, Valbandona, Peroja i Štinjana košta 10 kuna po osobi pod uvjetom da se voze najmanje dvije osobe. Prijevoz prema Puli, odnosno Velom Vrhu, Galižani, Vodnjanu i Barbarigi naplacuje se 15 kuna za minimalno tri osobe u vozilu, od kucnog praga do krajnje destinacije.

U planu je i uvodenje redovnih polazaka taksija s pulske rive prema opcini Fažana, najmanje tri puta dnevno.


Podijeli: Facebook Twiter