Tako se rokalo 90-ih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Posjetitelje kluba Uljanik koji su u petak ondje navratili docekao je pravi vremeplov kojim su se mogli vratiti u devedesete, vrijeme kada je Pula imala snažnu underground scenu i velik broj mjesta na kojima se mogla slušati raznovrsna glazba.

U Uljaniku se, naime, održao drugi dio partyja "Tako smo rokali 90-ih", iza kojeg stoji kreativni tim Mihaele Tikvicki, Zlatka Gotovca, Mladena Medica i Alexa Bijažica, aktera te scene koji se na ovaj ili onaj nacin nikad nisu odvojili od vremena kad je Pula bila grad izobilja.

Upravo je "Pula grad izobilja" naziv dokumentarnog filma o pulskoj subkulturnoj glazbenoj sceni koji pripremaju Gotovac i Medic, a ciji je dio materijala prikazivan na TV-prijemnicima u klubu Uljanik. I dok su s malih ekrana headbangali i rokali pulski bendovi poput Anti Otpada, Aeona, Headbangera, Hatrossa i Blockade Runnera, isto je to cinilo i mnoštvo na plesnom podiju upijajuci žestoku glazbu sa svjetske scene 90-ih od Iron Maidena, preko Rammsteina, Type O Negativea do Megadetha i Paradise Losta.

Dok je DJ Alex palio ekipu svojim odabirom glazbe, pritom im se nerijetko pridruživao u ispuhavanju energije na plesnom podiju, nismo propustili priliku upitati Medica o napretku filma.

- Skupili smo dovoljno materijala, ali film stoji gdje i prije dvije godine, rekao nam je Medic, inace iskusni montažer koji je suradivao na brojnim filmovima, izmedu ostaloga i na "Kad Miki kaže da se boji - Tko su junaci Johnnyjevih pjesama".

- Vec par godina grebemo Grad da nam pomogne, no dobili smo 20 tisuca kuna potpore koje su kasnije srezane na 15, što za realiziranje ovakvog filma nije dovoljno. Županija nam je pak izdala potvrdu na kojoj piše da su nam dodijelili nula kuna. Primjera radi - za film slicne tematike Rijeka je autorima dodijelila 250 tisuca kuna!

Mi ne tražimo ni približno toliko, ali dok moramo raditi za život, filmu možemo posvetiti samo rijetke slobodne trenutke, kaže Medic i dodaje da im je pulski gradonacelnik prije dva ljeta obecao pomoc iz tzv. specijalnih gradskih fondova, no otad ga nisu culi, što je, po Medicu, samo još jedna sramota za grad koji se kandidirao za europsku prijestolnicu kulture.


Podijeli: Facebook Twiter