Takav je zakon potpisao i Obama!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Ja sam protiv bilo kakvih drasticnih promjena zakona. Pa takav je zakon prije dva dana potpisao i Barack Obama, a i sve zemlje na koje se pokušavamo ugledati imaju slican zakon.
Što se tice ugostitelja, neka smanje cijene kave pa ce vidjeti kako ce im se kafici napuniti!", kazao je u ponedjeljak ministar zdravstva Darko Milinovic na upit hoce li prihvatiti namjeru premijerke Jadranke Kosor da ublaži zabranu pušenja.

Za pad prometa u ugostiteljskim objektima, uvjeren je Milinovic, nije kriv zakon kojim se zabranjuje pušenje, vec, naglasio je, prenapuhane cijene u kaficima.

Ugostiteljske cijene u Hrvatskoj nipošto nisu prenapuhane, štoviše, niže su od onih u okruženju, odgovara Zlatko Puntijar, predsjednik Ceha ugostitelja Hrvatske.

"Kad naš covjek ode na skijanje u Austriju, nije mu problem kavu platiti tri, cetiri pa na nekim mjestima cak i pet eura, a problem je jedan i pol euro u Hrvatskoj", pojašnjava Puntijar replicirajuci da su cijene ugostitelja itekako "korektne u odnosu na silna davanja koja moraju placati državi i lokalnim samoupravama".

"Ruku na srce, treba priznati da pad prometa u ugostiteljskim lokalima nije samo posljedica zabrane pušenja, posebno uzimajuci u obzir otvorene terase. Recesija takoder uzima svoj veliki danak, no svi mi osjecamo nagli rez od 6. svibnja, kada je zabrana pušenja stupila na snagu", kaže Puntijar, ugostitelj iz Zagreba.

Ugostitelje, zakljucuje, sada još uvijek spašavaju terase, no jesen ce im donijeti velike probleme.


Podijeli: Facebook Twiter