Tajnica snimila film o Beatlesima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bivša tajnica Beatlesa i šefica njihovog fan kluba Freda Kelly, koja je za britanski bend radila više od deset godina, nikad nije s javnošću podijelila priče koje zna, no sad je prekinula šutnju snimivši dokumentarac "Good Ol' Freda", koji je imao premijeru proteklog vikenda na Filmskom festivalu u Austinu.

- To je klasična priča o Pepeljugi, djevojci koja je našla posao svog života, kaže redatelj Ryan White. U filmu se mogu čuti četiri pjesme benda, što je zahtijevalo odobrenje mnogih ljudi, kao i dva živuća člana Beatlesa, te fotografije koje do sada nisu viđene u javnosti. Film se zove "Good Ol' Freda", jer su se na božićnom snimanju 1963. godine članovi benda zahvalili tajnici vičući uglas: "Dobra stara Freda!" (Good Ol' Freda).

- Nisam znao da ona ima ludu priču, kaže White i dodaje da je on to otkrio kad ih je jedan prijatelj upoznao prije dvije godine. Freda kaže da je željela zabilježiti svoje priče za svoga dvogodišnjeg unuka. Imala je 17 godina kad je počela raditi s bendom, a budući da nije željela reći ništa ružno o bivšim poslodavcima, redatelj se fokusirao na njezin osobni odnos s Beatlesima. Sređivala je knjige i papirologiju, plaćala račune i ostajala budna noćima kako bi odgovarala na pisma obožavatelja. U vrijeme beatlemanije bend je dobivao 2.000-3.000 pisama dnevno.

- Freda je bila kao dio obitelji, rekao je Ringo Star u filmu. (T. KVORKA/NL)


Podijeli: Facebook Twiter