Tajni kupac presudan za poboljšanje kvalitete usluge

Bitno je i brzina javljanja recepcionara na telefon (M. ANGELINI)
Bitno je i brzina javljanja recepcionara na telefon (M. ANGELINI)

U rovinjskom hotelu Lone danas je održan Mystery shopping dan koji devetu godinu zaredom organizira tvrtka Heraklea, ove godine s partnerom Maistrom, a pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma te Turističke zajednice grada Rovinja.

Cilj ovogodišnjeg Mystery shopping dana bio je proširiti svijest o tome da je kvaliteta usluge u turizmu od iznimne važnosti kako za poduzeća tako i za gosta te da ju je potrebno redovito testirati i unaprjeđivati. S obzirom na to da je Hrvatska zemlja usmjerena turizmu, potrebno je educirati mali i srednji menadžment, ugostitelje, hotelijere i ostale sudionike na koji način mogu mjeriti i unaprijediti svoju turističku uslugu te tako uljepšati cjelokupnu sliku hrvatskog turizma.

- Ovu uslugu sve više koriste turističke zajednice kako bi brendirale svoju destinaciju, ali i hoteli koji na taj način gledaju na svaki detalj te bez velikih investicija i u vrlo kratkom roku mogu postići dobre rezultate odnosno unaprijediti uslugu, rekla je Kristina Žilić, izvršna direktorica Heraklee. 

U prvom dijelu programa svoje su projekte prezentirale upravo turističke zajednice, primjerice, Malog Lošinja, koji projekt tajnog gosta provodi već treću godinu zaredom, a od ove godine su se projektu pridružile i turističke zajednice gradova Rijeke i Raba.

Drugi dio programa bio je rezerviran za hotelijere. Stručna suradnica odjela kvalitete Elena Cerin predstavila je način na koji Maistra održava vrhunsku kvalitetu usluge u svojim objektima. Kao što je naglasila Žilić, u hotelima i objektima gleda se na sve detalje pa se tako svaka primjedba tajnog kupca - od malo prašine u ormaru do brzine javljanja recepcionara i slično - odmah uvažavaju i ispravljaju što je i cilj usluge tajnog kupca.

Uručena je i nagrada za posvećenost kvaliteti usluge za 2012. godinu, koja je pripala poduzeću Hypo Alpe Adria Bank. (M. MEDIĆ)

 

 

 

 

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter