Tajne službe i muški poljupci u bitki za HDZ

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

HDZ-ov izborni sabor bit ce tek 20. svibnja, ali vec sada se u najjacoj stranci dogadaju upravo nevjerojatne stvari. Trenutacno najžešci sukobi odvijaju se u Osjecko-baranjskoj županiji i samom gradu. Toliko je to otišlo daleko da pljušte i optužbe za ukljucivanje tajnih službi u izborni proces.

Portal Tjedno objavio je ovih dana da Josip Salapic, koji je do 2008. godine radio na osjeckom Pravnom fakultetu, u ispostavi te institucije u Petrinji sreduje ispite Marku Grubnicu poznatijem kao Modni macak.

Salapic je stoga jucer održao izvanrednu konferenciju za novinare te izvijestio da se obratio ministru unutarnjih poslova Ranku Ostojicu i predsjedniku Ivi Josipovicu kako bi zatražio zaštitu od tajnih službi kojima se, tvrdi, našao na meti.

- Zadnjih dana doživio sam velike pritiske i uvrede i ima indicija da se radi o osobnom jurišu na mene. Imamo informacije da pojedinci iz Sigurnosno-obavještajna agencije rade za interese koji nisu u skladu sa zakonom. Od MUP-a sam zatražio i da obave nadzor nad ljudima unutar policije u Osijeku, rekao je Salapic koji negira da bi bilo kome sredivao ispite.

Na press konferenciji nije spominjao Grubnica, ali kasnije nam je u razgovoru Salapic ispricao neke detalje vezane uz njegovo poznanstvo s Modnim mackom. S tim gospodinom vidio sam se samo jednom u životu. "Bilo je to 2007. godine kada sam tadašnjeg predsjednik HDZ-a u Osijeku Dragana Kovacevica odveo sam na snimanje plakata za lokalne izbore kod Marka Grubnica. No nakon foto sesiona rekao je da se to njemu ne svida i da bi htio nešto ozbiljnije. To je sve, više o tome nismo nikad razgovarali", istice Salapic.

No, Kovacevic, koji se u ovim izborima nece natjecati za mjesto predsjednika HDZ-a u Osijeku te veli, nema nikakvog interesa štetiti Salapicu tvrdi, nije zaboravio tu epizodu.

- Salapic mi je za fotografiranje za plakate predložio svojeg prijatelja. Odveo me u nekakav stan na zagrebackom Kvatricu gdje nas je vec cekao fotograf. Onda je na vrata došao neki mladic s pet, šest odijela s kojim se Salapic srdacno pozdravio i izljubio, po tome sam zakljucio da se njih dva dulje poznaju.

Pitao sam Salapica ga otkud zna te likove, a on mi je odgovorio s Pravnog fakulteta, prisjeca se Kovacevic koji u to vrijeme još, kaže, nije znao tko je Grubnic. Saznao je to malo kasnije dok je sljedeceg ljeta prelistavao neki modni casopis.


Podijeli: Facebook Twiter