"Tajna" Emine Perkić u rovinjskoj galeriji Kugla


Da u Rovinju postoji snažna nezavisna umjetnička scena, potvrdilo je otvorenje izložbe "Tajna" rovinjske slikarice Emine Perkić u dupkom ispunjenoj galeriji Kugla, koja djeluje u prostoru udruge građana Ladonja, u Gundulićevoj ulici na Štangi.

Povjesničarka umjetnosti Lena Puhar O'Grady je na otvaranju  istaknula da je Perkić svoj slikarski talent otkrila tek nedavno.

Prema njezinim riječima, nemirna i promjenjiva po prirodi, ali dosljedna u želji za ovladavanjem novim slikarskim vještinama, Emina Perkić pronalazi se u tehnici ulja, koja joj omogućuje trenutne promjene, fine prijelaze, polutonove. Na svojoj prvoj samostalnoj izložbi predstavlja se upravo serijom ulja na platnu velikih formata, izborom iz njenog već pozamašnog opusa.

Zbog velikog zanimanja publike, poput onog za prvu izložbu u Kugli istaknutog hrvatskog fotografa Nikole Šolića, organizatori najavljuju nova događanja.

Voditelj projekta Kugla Zoran Milijašević je tako istaknuo da u Rovinju već dugo godina postoji jaka i nezavisna lokalna umjetnička scena, o kojoj se zbog inertnosti lokalnih kulturnih institucija jako malo zna. Kugla tako neće čekati da se umjetnost dogodi, već će javnosti pronalaziti i predstavljati lokalne umjetnike.

Izložba "Tajna" otvorena je do 12. svibnja, a može se razgledati radnim danom od 18 do 21 sat. (Napisao i snimio A. POKRAJAC)


Podijeli: Facebook Twiter