Tajna bračne sreće je u smijehu

Igor Mandić i Drago Glamuzina  (foto Casanovafest)
Igor Mandić i Drago Glamuzina (foto Casanovafest)

Drugi dan Casanovafesta, festivala ljubavi i erotike u Vrsaru, otvorio je Bruno Šimleša, televizijski voditelj i pisac, čest gost festivala koji s publikom razgovara o raznim ljubavnim i drugim temama. Ovaj put to je bila ljubav prema samom sebi, a Šimleša je razgovarao o tome što znači cijeniti samoga sebe te kako razviti neke alate samopouzdanja.

U publici koja se okupila na terasi hotela Vista bile su brojne žene, ali i muškarci koji su se uz ugodan razgovor okrijepili i Casanova pralinama koje su smislili kuhari iz OPG-a Kovač. Nešto kasnije, na vidikovcu Casanova Drago Glamuzina, koordinator književnog programa, ugostio je poznatog pisca britkog jezika i još britkijeg pera, Igora Mandića, autora više od 30 knjiga za koje kaže da je sve bila publicistika jer ne piše beletristiku. Iako je pravilo nalagalo da književnici gosti moraju napisati erotsku priču, Mandić je to pravilo izbjegao.

- Ja ne čitam, ja govorim, a da napišem erotsku priču trebalo bi mi puno hrabrosti. Jer u svakoj erotskoj priči ima ponešto istinitog. A ja nisam takav, rekao je. No razgovor se odmah nastavio o reizdanju njegove knjige vulgarnih eseja ili eseja o vulgarnosti "Prijapov problem", kultnoj knjizi koja je ugledala svjetlo dana 1999. godine. Mandić je provokativan, beskompromisan i oštrouman, a nasmijao je i stariju i mlađu publiku do suza.

Smijala se i supruga Slavica s kojom je u braku više od 50 godina. Na pitanje u čemu je tajna njihove bračne sreće, odgovor je bio  – to što se njih dvoje i danas znaju zajedno smijati.

Program se u večernjim satima nastavio na rivi gdje su gostovali popularni Soulfingersi. Njih devetero, predvođeni braćom Denisom i Harisom Ahmetaševićem svirali su hitove skoro dva sata, a prolaznici nisu mogli odoljeti da ne zaplešu pa se tijekom koncerta okupila brojna publika raspoložena za pjesmu i ples. Večer je zaključila projekcija drugog dijela filma "Nimfomanka" održana u Staroj školi. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter