Tajlandski Thaksin u Crnoj Gori

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bivši tajlandski premijer Thaksin Shinawatra, koji je svrgnut u državnom udaru i za kojim je u njegovoj zemlji raspisana Interpolova tjeralica nakon što je osuden za pronevjeru, nalazi se u Crnoj Gori i s obitelji uživa u suncanoj Budvi, potvrdila je uprava crnogorske policije, kako prenosi brojni mediji.

Policija u priopcenju naglašava da "nema osnova za poduzimanje bilo kakve mjere prema njemu jer je rijec o osobi koje ima crnogorsko državljanstvo", od pocetka prošle godine.

Prijašnjih dana su mediji objavljivali informacije da je Shinawatra s obitelji odsjeo u hotelu Milocer, koji pripada renomiranoj kompaniji Aman resorts.

Uprava policije je, na zahtjev medija, objavila da je "Shinawatra 13. ožujka ove godine, oko 12,30 sati, privatnim zrakoplovom iz Dubaija doputovao na aerodrom u Tivtu".

Shinawatra je u bijegu od 2006. godine kada je svrgnut i u odsutnosti osuden na dvije godine zatvora zbog korupcije i zloupotrebe položaja, a za njim je raspisana Interpolova tjeralica. Medutim, na desetine tisuca Shinawatrinih pristaša u prosvjedima u Bangkoku vec nekoliko dana traže ostavku sadašnjeg premijera i nove izbore.


Podijeli: Facebook Twiter