Tajland: Više od 500 žrtava poplave

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Broj žrtava poplava koje tjednima haraju u Tajlandu premašio je u nedjelju brojku od 500, priopcila je vlada u casu kada voda i dalje prijeti središtu Bangkoka.

Dosad su poplave odnijele 506 života diljem zemlje, ili još 60 nakon prethodnog izvješca objavljena prije 24 sata. Zasad u Bangkoku nije zabilježena nijedna žrtva.

Poplave koje su uzrokovale neobicno jake monsunske kiše, pocele su prije tri mjeseca i pogodile su milijune ljudi, uglavnom na sjeveru i u središtu zemlje.

U Bangkoku je najmanje petina tog megapolisa s 12 milijuna stanovnika prekrivena blatnom vodom, otrovnim industrijskim i kucnim otpadom te strvinama, što ozbiljno prijeti zdravlju ljudi.

Voda je u subotu preplavila i poznatu tržnicu Chatuchak, jednu od glavnih turistickih atrakcija u sjevernom dijelu grada.

Poslovno i financijsko središte prijestolnice, zašticeno kilometarskim nasipima, zasad je suho i cini se da ce odoljeti poplavi, barem djelomicno, rekla je u subotu premijerka Yingluck Shinawatra u svom tjednom izvješcu o stanju na poplavljenim podrucjima.

 

 


Podijeli: Facebook Twiter