Tajland: Prosvjednici najavili blokadu ministarstava

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prosvjednici koji nastoje srušiti tajlandsku vladu najavili su da će u utorak pojačati blokadu oko ministarstava, radikalniji su zaprijetili da će provaliti u zgradu burze, a mnoga važna križanja u Bangkoku i dalje su blokirana.

Nemiri predstavljaju najnovije poglavlje osam godina dugog sukoba između srednje klase u Bangkoku s većinom siromašnijim podržavateljima iz ruralnih područja premijerke Yingluck Shinawatre i njenog brata Thaksina Shinawatre, bivšeg premijera kojega je 2006. svrgnula vojska.

Mnoga ministarstva i banke u ponedjeljak su bili primorani raditi u priručnim uredima nakon što su prosvjednici koje vodi Suthep Thaugsuban spriječili državne službenike da dođu na radna mjesta.

- Moramo okružiti zgrade vlade, zatvoriti ih ujutro i otići popodne, rekao je Suthep svojim podržavateljima u ponedjeljak navečer i pozvao ih da to čine svakoga dana dok Yingluck ne odstupi.

Studentska skupina bliska Suthepovom Narodnom odboru za demokratske reforme zaprijetila je provaliti u burzu.

Tisuće protuvladinih prosvjednika blokirale su u ponedjeljak glavna prometna križanja u Bangkoku u nastojanju da paraliziraju tajlandski glavni grad da bi na taj način natjerali predsjednicu vlade Yingluck Shinawatra da podnese ostavku. Grad postupno doživljava paralizu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter