Tajland: Prijelazna vlada do rujna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tajlandska vojna vlast formirat će do rujna prijelaznu vladu da bi ona nadzirala reforme koje bi trebale dovesti do izbora u roku od godine dana, objavio je njezin vođa u petak.

General Prayut Chan-O-Cha koji je preuzeo vlast državnim udarom 22. svibnja, nije pojasnio hoće li u toj prijelaznoj vladi biti civili ili vojska.

- Nova vlada bit će formirana u kolovozu ili početkom rujna, rekao je dužnosnicima u svom govoru o proračunu za 2015. "Nemojte me pitati tko su članovi vlade niti otkud dolaze", kazao je, a nije isključio da će sam biti na čelu tog kabineta kao premijer.

U vojnom udaru u svibnju vojska je uvelike ograničila građanske slobode jer je zabranila demonstracije, uhitila protivnike državnog udara, cenzurirala medije i drži privremeno u pritvoru stotine političara, novinara i sveučilišnih profesora.

Prayut je isključio da bi se izbori mogli održati u roku kraćem od godine dana jer je potrebno provesti političke reforme i revidirati ustav da bi se, po njemu, okončale godine političkih turbulencija. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter