Tajfun Vongfong pogodio središnji dio Japana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Snažan tajfun Vongfong pogodio je u ponedjeljak središnji dio Japana nakon što je već za sobom ostavio 44 ozlijeđenih i jednu nestalu osobu - Kineza kojeg su odnijeli valovi, saznaje se od vlasti i medija.

Središte tajfuna, 19. u sezoni, "zahvatilo je kopno u Makurazakiju, na otoku Kyushu u ponedjeljak", popraćeno udarima vjetra brzine do 180 km/h, kazao je glasnogovornik Nacionalne meteorološke agencije. Otkazana su 372 leta a željezničke veze prekinute u području Kansaija.

Poremećaj prometa osjetio se tim više jer su Japanci koristili produženi vikend s prazničnim ponedjeljkom. Prije nego je dosegao glavne japanske otoke, tajfunu je prethodilo nevrijeme i troje Kineza odnijeli su divovski valovi u Shizuoki, na obali južno od Tokija u nedjelju popodne. Dvoje je spašeno ali u ponedjeljak nema vijesti o trećoj osobi. Tajfun je zahvatio arhipelag Okinawe za vikend s vjetrom jačine preko 200 km/h. Televizija je prikazala olujnu kišu, poplavljene ceste i opustošene kuće. Jačina mu je smanjena sa "vrlo snažan" na "snažan". (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter