Tajfun pogodio Filipine, najmanje troje mrtvih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tajfun Melor nastavio je u utorak svoj razarajući pohod u središnjem dijelu Filipina gdje su najmanje tri osobe poginule, a milijuni stanovnika ostali su bez struje.  

Jedna od žrtava umrla je od pothlađivanja, a dvije su se utopile nedaleko od ribarskog sela Catarmana na sjeveru otoka Samara, rekao je za radio DZMM lokalni dužnosnik.

Tajfun je rušio stupove dalekovoda i zbog toga su stanovnici najmanje sedam pokrajina ostali bez struje, priopćila je vlada.  U ponedjeljak je  otkazano oko 40 domaćih letova, a 73 trajekta i stotine ribarskih čamaca moralo je ostati u luci jer je tajfun Melor pogodio selo Batag na sjevernom dijelu otoka Samara.  

Lokalno poznat kao tajfun Nona, očekuje se da će proći obližnjim otocima prije nego što najteže pogodi područje blizu Sorsogona, oko 385 kilometara jugoistočno od glavnoga grada Manile na gusto naseljenom glavnom otoku Luzonu.  

Tajfun Melor prolazi sličnim putem kao tajfun Haijan, označen kategorijom 5, koji je 2014. teško pogodio otok Samar.  U tom je tajfunu smrtno stradalo ili nestalo 8.000 ljudi.   Vlasti su privremeno zatvorile škole i neke urede i evakuirale oko 750.000 ljudi . (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter