Tajci na povratnickoj turneji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Možda više nema 19 godina, možda joj više i ne stoje infantilni stihovi "Don Juan i Smokvica, to su para dva", možda sve skupa podsjeca na naplatu nostalgije, ali jedno je sigurno - Tajci is back! I to u velikom stilu. Nakon godina provedenih u Americi, gdje se posvetila studiranju i odgajanju troje djece, Tatjana, sada Cameron, Tajci odlucila se na veliku povratnicku turneju po gradovima bivše Jugoslavije.

Na zagrebackoj konferenciji za novinare moglo se saznati da ce se koncerti pod nazivom "Ludujemo s dušom" održati u zagrebackoj Areni 14. listopada, dan kasnije u beogradskoj, 21. listopada u sarajevskoj, 23. listopada u splitskoj te konacno 28. listopada u ljubljanskoj Areni. Na konferenciji je bila i sama Tajci, koja je posebno za tu prigodu doputovala iz Amerike da bi objasnila motive za turneju.

- Jako sam uzbudena i emotivna. U zadnjih nekoliko godina zamišljala sam i ovu konferenciju za novinare i ove koncerte. Sada sam majka troje djece, najmladi ima pet godina, a dok su bili bebe, nismo mogli više od americkih turneja. Takoder sam prije nekoliko mjeseci imala prvi mamogram, kada sam si obecala da cu u slucaju loših rezultata napraviti nekoliko stvari, od kojih je jedna turneja u domovini. Rezultati su, na srecu, bili dobri, ali sam ipak odlucila napraviti svaku od tih stvari koje sam si obecala, rekla je Tajci u dugom i emotivnom nastupu pred novinarima, na kojem je bilo govora i o tehnickim aspektima turneje.

Prema pojašnjenju iz Lupa Promotiona, koji organizira turneju, radi se o golemoj i skupoj produkciji koja nije karakteristicna za domace izvodace. Zato su mjesta održavanja iskljucivo arene na ovom podrucju. I iako je Sanja Ajdinovski iz Lupe rekla da ce u skladu s tim biti i cijene karata, koje u prodaju krecu od 1. ožujka, Tajci je dometnula da ce se maksimalno potruditi da karte budu pristupacne. Na turneji radi miješani americko-hrvatski tim, a mogu se ocekivati i brojna iznenadenja o kojima Tajci još uvijek nije htjela ništa reci.

No, rekla je da nece odjenuti narancastu haljinu u kojoj se proslavila (iako još uvijek, kaže, stane u nju) te da ce ovaj koncert osim njenih starih hitova ponuditi i pjesme koje ce ispricati pricu o tome zašto je otišla u potragu za srecom i duhovnošcu, onkraj slave i novca. Ili: "Ludujemo s dušom".


Podijeli: Facebook Twiter