Taxi Cammeo vraća se na pulske ulice

Taxi Cammeo sredinom veljače opet na pulskim ulicama (M. ANGELINI)
Taxi Cammeo sredinom veljače opet na pulskim ulicama (M. ANGELINI)

Kao što je i najavljivao u trenucima kada se gasila pulska podružnica Taxi Cammea, tehnički direktor Dražen Medić danas je potvrdio da intenzivno rade na uspostavi sustava koncesija na temelju kojih bi se Cammeo mogao vratiti na pulske ulice.

- Sve radnje koje su trenutno u tijeku usmjerene su na to da vratimo vozače Cammea u Pulu. Ako sve dovršimo kako smo planirali do kraja siječnja, Pulom ćemo voziti već sredinom veljače, rekao nam je Medić i dodao da je dosad čak 18 vozača zainteresirano za koncesiju na području Pule.

Inače, kada su zatvarali pulsku podružnicu, tadašnjim vozačima Cammeo je ponudio da odu raditi u Rijeku ili da registriraju obrt i potom predaju zahtjev za dodjelom koncesije što bi konkretno značilo da bi koristili zaštićene oznake Cammea, call centar, a po novom i vozila. Upravo bi potonja činila razliku u odnosu na koncesije dane za područja Rijeke i Zagreba gdje vozači imaju vlastita vozila, dok bi u Puli imali Cammeova.

Ugovori s dobavljačima problem su zbog kojeg ta vozila još nisu na pulskim ulicama. Kada s njima riješe način dobave i korištenja vozila, razgovarat će se i o dodjeljivanju koncesija. Na proljeće bi Grad Pula trebao raspisati i novi natječaj za dodjelu koncesija da se popuni broj taksista koji mogu prometovati na području grada, a s obzirom na broj stanovnika. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter