Taxi Cammeo više ne vozi u Puli

Zatvoreno sjedište Taxi Cammea na Velom Vrhu
Zatvoreno sjedište Taxi Cammea na Velom Vrhu

Taxi Cammeo je odlučio i u Puli privremeno prestati s radom, navodi u priopćenju kojeg je jučer odaslao medijima, mjesec dana nakon što je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture odlučilo poništiti rješenje Ureda državne uprave u Istarskoj županiji o dodijeli 14 licenci Taxi Cammeu za obavljanje autotaksi prijevoza u sedam istarskih općina.

Kako saznajemo od Dražena Medića, tehničkog direktora Taxi Cammea, razlog prestanka rada u Puli su neizdrživi pritisci o kojima je javnost i bila obaviještena.

- Samo s osam automobila koji su radili po Puli nikako nismo bili u mogućnosti ponuditi adekvatnu uslugu taksi prijevoza u ovom gradu, bilo što se tiče kvalitete usluge, ali i financijske strane posla. Stoga ćemo već ovog tjedna te licence vratiti Gradu, a u međuvremenu smo i apelirali na Grad da raspiše natječaj za dodatnih 10 do 15 licenci za taksi uslugu koja je ovom gradu i više nego potrebna. Umjesto toga naišli smo na nepažnju i neprofesionalnost Ureda državne uprave u Istarskoj županiji, a potom i pritiske raznih interesnih skupina u Puli kojima očito nije odgovaralo da Taxi Cammeo ovdje nudi svoje usluge. Smatramo da je svaka konkurencija zdrava i da zapravo omogućava da se taksi profesija u cijelosti razvija, zbog čega su na dobitku najviše korisnici, istaknuo je Medić, ali i dodao da će se, u slučaju da Grad Pula jednom u budućnosti ponovno raspiše natječaj za dodatne licence, Taxi Cammeo rado odazvati, ali zasad u Istri prestaju s radom.

S jučerašnjim danom bez posla su tako ostala 22 zaposlenika, što vozača, što djelatnika call centra.

- Našim djelatnicima u Puli ostavili smo mogućnost da se zaposle u Rijeci ili ukoliko su zainteresirani i dobiju potrebne dozvole, nastave raditi kao naša franšiza kao što je to Taxi Cab u ostalim gradovima u kojima poslujemo, izjavio nam je Medić.

Na upit gradskom pročelniku za komunalni sustav i imovinu Damiru Prhatu je li Grad mogao nešto učiniti da ova firma i njeni zaposlenici ipak nastave raditi, on nam je odgovorio da je sve definirano gradskom odlukom o autotaksi prijevozu.

- Nisam znao da je Taxi Cammeo odlučio u potpunosti zatvoriti svoje poslovanje… Što se Grada Pule tiče, oni znaju kakva je situacija i da u gradu može prometovati 48 taksista jer se toliko dozvola može izdati za autotaksi prijevoz s obzirom na broj stanovnika… Činjenica je da mi trenutno provodimo postupak za dosadašnje taksiste koji moraju predati zahtjev za licence jer im u ožujku iduće godine ističu postojeće koncesije i moraju se i oni uskladiti s Odlukom o autotaksi prijevozu. Oni koji ne budu ispunili tražene kriterije po javnom pozivu, ostat će bez licence, rekao nam je pročelnik Prhat. (Napisala i snimila Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter