Taxi Cammeo predao ponudu za Pulu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Danas je istekao rok za podnošenje pisanog zahtjeva za izdavanje novih 18 dozvola za obavljanje autotaksi prijevoza putnika na podrucju grada Pule. Po informacijama koje smo dobili, u 11 sati Taxi Cammeo prijavio se na gradski natjecaj.

- Tocno je da smo predali svu potrebnu dokumentacijuza natjecaj grada Pule za dodjelu dodatnih dozvola za taksi prijevoz putnika. Predali smo ukupno 18 zahtjeva, dakle za sve raspoložive dozvole, rekao nam je tehnicki direktor Cammea Dražen Medic.

Po rijecima procelnika Damira Prhata, još uvijek se ne zna tocan broj ukupno pristiglih prijava jer ce se do kraja tjedna cekati i one koje su eventualno poslane poštom.

Procelnik kaže da ce ovog tjedna s obrtnicima održati sastanak i tada ce razmatrati i jedan od najnovijih prijedloga da se taksi stanica izmjesti nekoliko metara dalje, odnosno iz sadašnje Carrarine u Istarsku ulicu, u dijelu od bivše autobusne stanice prema raskrižju s Ulicom Dubrovacke bratovštine.

Nakon reguliranja taksi stanice te dolaskom novih taksista, a svi priželjkuju i jeftinijih, Puljani bi napokon trebali imati sreden taksi prijevoz. Budu li se obistinile dosadašnje najave Taxi Cammea, vožnja taksijem bi uskoro mogla biti doista prihvatljiva.

Naime, vozila Taxi Cammea na raspolaganju su 24 sata, cesto imaju akcije i popuste za umirovljenike i studente, koji se trenutno u drugim hrvatskim gradovima voze pocetnih pet kilometara za 16 kuna. U Rijeci nude usluge za pocetnih pet kilometara po 20 kuna, a svaki sljedeci kilometar iznosi pet kuna. U Zagrebu, pak, startnina iznosi 15 kuna, a nakon drugog kilometra svaki sljedeci naplacuje se pet kuna. Takve cijene vrijede i za vikende, nocne vožnje te blagdane.

Hoce li tako biti i u Puli, znat ce se uskoro. (S. ZRINIC TERLEVIC)


Podijeli: Facebook Twiter