Taekwondo: Zlato za Matijašević, bronca za Zaninović

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska taekwondo reprezentacija u Bahreinu zaključila je arapsku turneju zlatom Petre Matijašević i broncom Ane Zaninović.

Na posljednjoj postaji arapske turneje Matijašević je osvojila zlato u kategoriji do 67 kilograma nakon četiri pobjede protiv domaće djevojke, potom protiv svjetske prvakinje Francuskinje Haby Niare, pa Kazahstanke i na koncu u finalu aktualne brončane sa svjetskog prvenstva Faride Azizove.

Ana Zaninović je stigla do bronce u kategoriji do 53 kg i nakon toga predala borbu zbog lagane boli u preponama, ne želeći riskirati ozljedu koja bi je udaljila od nastavka sezone i europskog prvenstva.

Hrvatska taekwondo reprezentacija završila je s više nego uspješnom arapskom turnejom. Puno odličja i još više bodova u borbi za plasman u Rio de Janeiru na otvaranju sezone odlična su najava europskog prvenstva koje je na rasporedu početkom svibnja. Iako su reprezentativci daleko od vrhunca forme i praktički odrađuju prva natjecanja, nakon dužih pauza od ozljeda veseli podatak o čak sedam odličja Ane i Lucije Zaninović te Petre Matijašević od mogućih devet na tri grand prix turnira.

Lucija Zaninović se u Bahreinu nije ni borila nakon što se u Emiratima povukla iz borbe.

Arapska turneja obuhvaćala je turnire u Egiptu, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i na kraju u Bahreinu.

Podsjetimo, Petra je u Egiptu stigla do srebra izgubivši u finalu preglasavanjem sudaca od svjetske prvakinje Haby Niare.

Ana je osvojila odličja na sva tri turnira, srebro u Egiptu, zlato u Emiratima i broncu u Bahreinu, dok je Lucija Zaninović u Egiptu upisala srebro, a u Emiratima broncu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter