Taekwondo: Ivana Babić svjetska juniorska prvakinja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ivana Babić, članica splitskog Marjana, nova je svjetska juniorska prvakinja u taekwondou u kategoriji do 55 kilograma, posljednjeg dana prvenstva u Taipeiju Babić je nanizala fascinantnih šest pobjeda uz ukupnu bodovnu razliku 84:16.

Babić je redom svladala reprezentativke Švicarske, Lesota, Perua, Njemačke, Turske i Južne Koreje. Mladoj Splićanki je to drugo veliko odličje u karijeri nakon bronce na europskom kadetskom prvenstvu 2011. godine.

Babić je u Taipeiju upisala 11 pobjeda na dva natjecanja u razmaku od svega tri dana uz ukupnu razliku poena 107-20, jer je ranije je u kvalifikacijama za olimpijske igre mladih slavila pet puta da bi u tuorak kao pobjednica izašla iz još šest borbi.

Hrvatska ženska juniorska reprezentacija osvojila je i drugo mjesto u ukupnom poretku sa dva zlata i dva naslova svjetskih prvakinja Mateje Jelić i Ivane Babić, iza odličnih Britanki koje su pored dva zlata osvojile i dvije bronce.

Matea Jelić je proglašena najboljom juniorkom svijeta odnosno MVP-jem Sp-a, a izbornica Lidija Katalinić Špoljarić najboljom trenericom svijeta u juniorskom uzrastu.

Posljednjeg dana prvenstva na tatami je izašao i Karlo Krapec u kategoriji do 59kg, te je u izvrsnoj borbi za medalju izgubio od reprezentativca Irana. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter