Taekwondo: Hrvatice u polufinalu Svjetskog kupa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska ženska taekwondo reprezentacija plasirala se u polufinale Svjetskog kupa u Arubi. 

U ekipnom natjecanju pet naših djevojaka predvođenih izbornikom Tonijem Tomasom upisalo je dvije pobjede te osiguralo ulazak u polufinale. U prvom kolu slavile su protiv reprezentativki Kineskog Tajpeha rezultatom 15:12 da bi u drugom kolu deklasirale reprezentaciju Amerike sa čak 20:4. Dominantna je bila Ana Zaninović u svom prvom nastupu nakon Olimpijskih igara koja je već u prvoj rundi stekla prednost od 5:0, da bi u sljedećoj izmjeni Antonija Žeravica povećala vodstvo na ogromnih i već tada nedostižnih 11:0. 

Danas je na rasporedu borba Hrvatske protiv Francuske, te Tajpeha protiv Amerike nakon čega će se znati koja je četvrta reprezentacija u ženskom polufinalu.

Podsjetimo, za Hrvatsku nastupaju Ana Zaninović, Martina Zubčić, Marina Sumić, Jelena Ivančić i Antonija Žeravica u ekipnom dijelu u kojem se djevojke bore dvije runde po pet minuta. U prvoj rundi svaka reprezentativka nastupa po jednu minutu od najlakše do najteže, dok su u drugoj rundi izmjene moguće u svakom trenutku, ali nakon minimalno tri odrađena napada. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter