Taekwon do: Pulskoj Istri 10 odličja

Ervin Karaman (lijevo) osvojio je seniorsko zlato
Ervin Karaman (lijevo) osvojio je seniorsko zlato

Uz sudjelovanje 329 boraca iz 16 klubova, u Slavonskom Brodu su održana dva natjecanja u taekwon dou (ITF), prvenstvo Hrvatske za seniore, juniore i kadete te Kup Hrvatske za mlađe kadete.

Uspješni su ondje bili članovi pulske Istre, koji su osvojili deset medalja - tri zlatne, tri srebrne i četiri brončane.

Seniorsko zlato osvojio je Ervin Karaman, koji je u finalu kategorije do 71 kg svladao Riječanina Tibora Ileša. U istom uzrastu Iva Forkapa stigla je do bronce (do 69 kg), dok joj je među juniorkama pripalo zlato (do 70 kg) nakon što je u finalu nadjačala Filipu Merčep (Lotus).

Taj doseg nisu uspjele ostvariti Ema Višković (do 40 kg) i Matea Sagadin (do 46 kg), koje su poražene u finalu od Eme Repić (Slatina), odnosno Petre Jalšovečki (Metalac), pa su im tako pripala juniorska srebra.

U konkurenciji kadetkinja zlato je osvojila Elizabeta Crnković (175 cm) koja je u finalu bila bolja od Anie Žufić (Lotus), dok je do bronce stigla Ema Višković (155 cm).

Među kadetima do finala je stigao Antonio Jurman (145 cm), no u njemu je poražen od Ivana Radešića (Lotus) i tako mu je pripalo srebro, dok je u istoj kategoriji broncu osvojio Lauro Drandić. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter