Tadic se sprema preuzeti dužnost premijera

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Srbijanska vladajuca Demokratska stranka (DS) odlucila je svog predsjednika Borisa Tadica predložiti kao mandatara za sastavljanje nove srbijanske vlade, a sam Tadic izjavio je kako je spreman preuzeti premijersku funkciju ukoliko budu prihvaceni ciljevi i nacin rada za koje se zalaže DS i na kojima treba biti utemeljena nova vlada.

Tadic je naveo kako vlada mora biti usmjerena prije svega na rješavanje problema siromaštva i nezaposlenosti, a potom i na borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala, prenose u ponedjeljak beogradski mediji, izvještavajuci o sinoc održanoj sjednici šireg predsjedništva DS-a.

Predsjednik DS-a ustvrdio je kako ce o sastavljanju parlamentarne vecine prvo razgovarati s koalicijom oko Socijalisticke partije Srbije (SPS) Ivice Dacica, te ponovio kako ''ne dolazi u obzir bilo kakva velika koalicija Srpske napredne stranke (SNS) i koalicije oko DS-a''.

Tadic, koji je u postizbornoj noci 20. svibnja, nakon što je utvrdeno da je izgubio na predsjednickim izborima, javno ustvrdio kako nece biti premijer, kazao je da je to što je rekao u izbornoj noci bio odraz njegova mišljenja u tom trenutku. Dodao je kako je odluku o spremnosti da preuzme premijersku dužnost donio nakon razgovora s koalicijskim partnerima, užim i širim predsjedništvom stranke, kao i sa srbijanskim gradanima. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter