Tadic: S Thacijem sam se rukovao iz pristojnosti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bivši srbijanski predsjednik i predsjednik Demokratske stranke (DS) Boris Tadic rekao je da je njegovo rukovanje s kosovskim premijerom Hashimom Thacijem na Croatia summitu u Duborvniku bilo "simbolicno i pristojno" i naglasio da sudjelovanjem na skupu u Dubrovniku nije prekšio nijedan državnopoliticki akt.

Tadic je rekao da njegovo rukovanje s Tadicem ne treba ni precjenjivati ni podcjenjivati. "To je trenutak koji ima simbolicnu dimenziju, ali nije to cin tako velikog dosega ili velikih posljedica", kazao je Tadic za jednu srbijansku televiziju, a prenosi agencija Beta.

Bilo je to jedno pristojno rukovanje s predstavnicima kosovskih Albanaca, kazao je Tadic i rekao kako bi bilo licemjerno da to nije ucnio buduci da se s Thacijem poznaje od ranije.

Tadic je rekao da je na Croatia summitu sudjelovao kao celnik politicke stranke, na poziv hrvatskog premijera Zorana Milanovica.

"Onog trenutka kada nisam predsjednik Srbije mogu biti koristan na mnogim drugim mjestima. Važno je da Srbija sudjeluje na forumima na kojima nije mogla zbog državne politike koju smo zajednicki usvajali", rekao je Tadic.

"Naša muka oko Kosova limitirala je naše mogucnosti da sudjelujemo na forumima, a sad je bila prigoda da se cuje i naša rijec", kazao je Tadic i naglasio da je problem Kosova velik i da raste u sve veci, a Srbija ima problem što nema plan i što nema nikakve akcije kako ga riješiti.

Kazao je da Srbija ne može riješiti problem Kosova ako ne razgovara s legitimnim predstavnicima njegovih stanovnika. "Ovo nije izbor za miss, ovo je situacija u kojoj mi imamo sugovornike koji imaju legitimitet. Mi ne možemo izabrati sugovornike, ali imamo problem koji moramo riješiti. Ako to ne napravimo, necemo moci uci u EU punim kapacitetom", kazao je Tadic. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter