Tadic osigurao Dacicevu potporu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Koalicija oko srbijanske Demokratske stranke (DS) Borisa Tadica i koalicija oko Socijalisticke partije Srbije (SPS) Ivice Dacica u srijedu su postigle dogovor o potpori Daciceve koalicije predsjednickom kandidatu Borisu Tadicu u drugom krugu srbijanskih predsjednickih izbora te ce takoder zajednicki raditi na formiranju parlamentarne vecine u srbijanskom parlamentu, kao i u skupštinama lokalnih samouprava, u Beogradu i u Autonomnoj Pokrajini (AP) Vojvodini.

O svim kadrovskim pitanjima vezanim uz formiranje vlasti i lokalnih samouprava, odnosno podjeli funkcija, razgovarat ce se po završetku izbora za predsjednika.

U Srbiji su u nedjelju održani parlamentarni izbori, na kojima se kao treca politicka snaga s dvostruko vecom potporom nego ranije profilirala Daciceva Socijalisticka stranka.

U drugom krugu predsjednickih izbora, koji ce biti održan 20. svibnja, gradani ce birati izmedu Borisa Tadica i kandidata oporbene Srpske napredne stranke (SNS) Tomislava Nikolica.

Koalicija oko Tadiceva DS-a i koalicija oko Daciceva SPS-a bili su glavni u vlasti formiranoj nakon prošlih parlamentarnih izbora 2008. godine. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter