Tadic: Oni su narušili ugled Saveza

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Hrvatski boksacki savez je za Guinnessovu knjigu rekorda. Više je on klubova i osoba kaznio u tri godine, nego ostali savezi pod okriljem Hrvatskog olimpijskog odbora od njegovog osnutka", rekao je Pero Tadic, predsjednik Boksackog kluba Pula, na konferenciji za novinare na kojoj je trebalo biti govora o Memorijalu "Mate Parlov".

Kao što je poznato, na memorijalu nece biti predvidene boksacke revije, vec samo turniri u malom nogometu (danas) i kuglanju (sutra), dva sporta koja su takoder bila dio života pokojnog boksackog velikana.

Boksa nema na memorijalu jer je BK Pula suspendiran i nije dobio suglasnost Hrvatskog boksackog saveza potrebnu za organizaciju bilo kakve službene priredbe u državi.

Boksacki klub Pula privremeno je suspendiran, zajedno s još cetiri kluba (Rijeka, Kvarner, Nova Gradiška i Sinj) "zbog djelovanja suprotno odredbama Statuta HBS-a te narušavanja ugleda Hrvatskog boksackog saveza", piše u zapisniku sa sjednice IO-a HBS-a održane u srijedu.

- Ja sam, po njima, kriv jer nisam predstavnik svog kluba s verificiranim mandatom i nemam pravo potpisati zahtjev za izvanrednom sjednicom skupštine. A predsjednik sam svog kluba - pojasnio je Pero Tadic.

- Pa i ako sam ja u krivu, ne vidim razlog zašto bi suspendirali klub. Neka suspendiraju samo mene. Ocito im je želja bila diskreditirati klub, a samim time i memorijal koji nosi ime najveceg boksaca u povijesti našeg sporta. Ovom odlukom su oni narušili ugled Hrvatskog boksackog saveza, a ne ja, dodao je.

- Da stvari nisu u tako lošem stanju, ne bi cak 20 klubova tražilo izvanrednu skupštinu. Savez je postao servis izbornika reprezentacije Leonarda Pjetraja, koji forsira samo boksace iz svog kluba. Pri sastavljanju reprezentacije ne uzima u obzir prvenstvo države, ne organizira izborne meceve, vec samo sparing meceve koji se moraju održati u prostorijama njegovog kluba - kaže Pero Tadic, bivši izbornik, podsjecajuci da je posljednja skupština HBS-a održana još pocetkom 2008. - Jesu li onda i svi završni racuni falsificirani? zapitao se. (Giuliano LIBANORE)


Podijeli: Facebook Twiter