Tadic iznosio službena stajališta Srbije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ured srbijanskog predsjednika priopcio je u subotu da je Boris Tadic tijekom posjeta Hrvatskoj u cetvrtak iznosio stajališta države Srbije, a ne svoja osobna, reagirajuci time na tvrdnje nekih hrvatskih stranaka i medija, prenosi Tanjug.

Iz tog ureda naglašavaju da Tadicev posjet "nije bio osobni, nego radni" te da je sve što je predsjednik Srbije rekao u Vukovaru, na Ovcari te u Paulin Dvoru službeno stajalište države Srbije.

Tanjug je u Tadicevu uredu zatražio komentar tvrdnje dijela hrvatske javnosti i Hrvatske stranke prava da je Tadic u Hrvatskoj boravio neslužbeno i da su njegove poruke i isprike zapravo njegov osoban stav. Tadic je suprotno, kako podsjeca Tanjug, naglasio još tijekom posjeta, porucivši da osobne geste u procesu pomirenja nisu dovoljne.

Agencija dodaje da dio, uglavnom neslužbene, hrvatske javnosti, za razliku od službenog Zagreba, nastoji minimizirati važnost Tadiceva posjeta Ovcari te relativizirati njegovu ispriku tumacenjima da je rijec o Tadicevom osobnom stajalištu. Tadic je ponio iz Vukovara u sjecanju likove i rijeci oceva i majki, obitelji nestalih i ubijenih Srba i Hrvata.

"Nitko od njih nije rekao prejaku rijec, a neki vec 19 godina cekaju na odgovore. Dostojanstveni u svojoj muci, traže istinu", rekao je za Blic Tadic. To je, naime, bio njegov najjaci dojam nakon posjeta Vukovaru, Ovcari, Paulin Dvoru, mjestima stradanja dva naroda, koju su i svjetski mediji ocijenili povijesnom.


Podijeli: Facebook Twiter