Tadic boluje od multiple skleroze?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tvrdnje o bolesti predsjednika Srbije Borisa Tadica su špekulacije, tvrdi neslužbeno izvor blizak vrhu Demokratske stranke, ciji je Tadic ujedno i predsjednik, reagirajuci na vijesti koje pune internetske portale i stupce tiska na Balkanu.

Vijesti o Tadicevoj navodnoj bolesti, medutim, nema niti u jednom ozbiljnijem dnevniku ili elektronickom glasilu u Beogradu, izuzmu li se portali desnicarskih i ekstremistickih organizacija poput Stormfronta, koji posprdno komentiraju neke Tadiceve izjave optužujuci ga da vodi "euroekstremisticku politiku" i citiraju njegovu izjavu "Evropa nema alternativu".

"Vjerujem da novi svjetski poredak vodi racuna o stanju svojih zaposlenih", navodi jedan od clanova foruma Stormfronta.

U povodu tvrdnji da Tadic navodno boluje od multiple skleroze i imunosistemske bolesti - lupusa, u utorak se službeno nije oglasila ni jedna institucija, pa ni Vojnomedicinska akademija, koja se navodi kao ustanova u kojoj je navodno vec lijecen Tadic.

Samo sam umoran

Istini za volju, plodno tlo za špekulacije o bolesti predsjednika Srbije seže od ljeta, kada su zastupnici Srpske radikalne stranke tražili medicinske nalaze o njegovu zdravstvenom stanju tvrdeci da više nije sposoban voditi zemlju.

Potom je, prije nekoliko dana, i sam Tadic bio prinuden odgovoriti na jedno neugodno pitanje tijekom posjeta gradilištu obilaznice oko Beograda.

- Tocno je da loše izgledam, ali nisam bolestan. Loše izgledam jer mnogo radim, rekao je predsjednik Srbije Boris Tadic na pitanje radnika "zašto u posljednje vrijeme sve gore izgleda". Tadic je tad rekao da ga "ne zanima kako izgleda", vec da ce "nastaviti mnogo raditi".

- Nismo bolesni, nego radimo od jutra do mraka na rješavanju problema i zbog toga cemo i ubuduce tako izgledati, porucio je Tadic.

?ilasove ambicije

Druga strana price o Tadicevoj bolesti mogla bi biti cinjenica da se u politickim kuloarima vec odavno govori o kadrovskim turbulencijama unutar Demokratske stranke, a podjele su rijec koja se sve cešce cuje i sve više prija njihovim politickim protivnicima jer se bliži vrijeme izbora.

No, Tadic nastoji uvjeriti javnost da je prica o navodnim podjelama u DS-u tek dio politickog folklora. "Prica o podjelama u DS-u je potpuno nerealna i netocna jer podjela - nema", inzistira Tadic.

Ipak, javna je tajna da njegovi bliski suradnici jesu u istom timu, ali nisu uvijek skloni istoj strategiji igre, poglavito gradonacelnik Beograda Dragan ?ilas i šef diplomacije Vuk Jeremic. Trenutacno ?ilas važi za drugog covjeka stranke, ali su njegove politicke sklonosti i ambicije, po ocjenama mnogih analiticara, znatno vece.


Podijeli: Facebook Twiter