Taborište: Na ulici ubio dva psa

Ilustracija (Arhiva)
Ilustracija (Arhiva)

Dva ubijena psa pronađena su u odvodnom kanalu uz cestu u Taborištu kraj Petrinje, a otkrilo se da je životinje hicima iz lovačke puške ubio 52-godišnjak kojemu prijeti do godinu dana zatvora. 

Petrinjskoj policiji jučer je 46-godišnjak javio da je u kanalu pored ceste pronašao vreću sa svojim ubijenim psom mješancem, a nešto dalje, također u kanalu, njemačkog oštrodlakog ptičara u vlasništvu 54-godišnjeg sumještanina.

Uskoro se otkrilo da je životinje tri dana ranije hicima iz lovačke puške ubio 52-godišnjak kojemu je istekla valjanost dozvole za držanje oružja. 

Osim puške kojom je ubio pse, policija je u njegovoj kući još pronašla automatsku pušku, dvije ručne kubure, vojnu bajunetu, dva noža za automatsku pušku, 20 okvira za automatsku pušku te 960 metaka.

Osumnjičeni je kazneno prijavljen zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari te ubijanja ili mučenja životinja. Novi kazneni zakon koji je početkom godine stupio na snagu za ubijanje životinja propisuje zatvorsku kaznu do jedne godine. 

Prije tjedan dana u obližnjoj Hrvatskoj Dubici 66-godišnji HDZ-ov općinski načelnik Matija Mikulić u svojem je dvorištu iz lovačke puške usmrtio susjedovog psa pekinezera jer mu je, kako je objasnio, svojim lavežom uplašio ovce koje su od panike pogazile četiri janjca. Policija je protiv Mikulića podnijela optužni prijedlog po Zakonu o oružju, a tužiteljstvo bi trebalo odlučiti hoće li ga optužiti i za kazneno djelo ubijanja ili mučenja životinja.

Vlasnik psa Josip Josipović prekršajno je prijavljen zbog držanja životinja bez nadzora.

Ovaj slučaj poprimio je i političku dimenziju budući da je Josipović optužio Mikulića da mu je ubio psa Srećka jer je on član oporbenog SDP-a. Općinski načelnik tvrdi, pak, da uopće nije znao za taj podatak te da je mislio da je i njegov susjed u HDZ-u. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter