Tablice bez oznaka Rovinja, Poreča, Pazina...

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ništa od većih promjena registracijskih oznaka na vozilima. Nakon dvogodišnje javne rasprave, te čekanja od godinu dana na odluku Ministarstva unutarnjih poslova, donesena je odluka da se tablice obnove tek postavljanjem oznake Europske unije i slova HR na njihovu lijevu stranu.

Prema upravo objavljenim izmjenama Pravilnika o označavanju registarskih oznaka, koji na snagu stupa 4. srpnja, to će biti jedina novost na registracijama, što znači da se odostalo od zamisli da svaki grad ima svoju slovnu oznaku.

Tako će bez svojih oznaka ostati i istarski gradovi Poreč, Pazin, Rovinj, Vodnjan, Novigrad, Labin, Umag, Buje i Buzet, koji su po tom planu, uz Pulu, trebali imati svoje registracijske pločice.

Vozači neće morati na automobile obavezno stavljati nove registracijske oznake. Ako se na to odluče, standardne oznake stajat će 65 kuna (do sada je cijena bila 76 kuna), dok će za unaprijed zadanu brojčanu i slovnu oznaku građani morati uplatiti 278 kuna umjesto dosadašnjih 378 kuna u državni proračun.

Registracijske tablice po narudžbi pojeftiniti će na 2.020 kuna, umjesto dosadašnjih 6.720 kuna. (D. G.)


Podijeli: Facebook Twiter