Tableta od cilija topi kalorije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U prodaju je diljem svijeta krenula nova tableta za mršavljenje koja, barem tako tvrde njezini proizvodaci, sagorijeva kalorije cak i dok sjedite.

Tableta je napravljena od ljutih papricica i kapsikuma, a koriste je holivudske zvijezde Jennifer Lopez, Brad Pitt i Britney Spears. Cudesna cili tabletica Capsiplex sagori jednaku kolicinu kalorija kao 80-minutna šetnja ili 25-minutno džogiranje.

Pokusi provedeni na sveucilištu Oklahoma pokazali su da odrasli ljudi koju uzimaju Capsiplex sagorijevaju 278 kalorija više prije, za vrijeme i poslije tjelovježbe u odnosu na one koji su uzimali placebo. Cili i kapsikum ubrzavaju metabolizam što znaci da osobe koje ga koriste brže gube kilograme.

Znanstvenici su koji su radili na noj imali su težak zadatak stvoriti je, jer je kapsikum izrazito ljut sastojak i izaziva iritacije kad se jede u velikim kolicinama.

"Desetljecima su znanstvenici znali da ljute papricice mogu topiti kilograme, no problem je bio u tome što je trebalo konzumirati veliku kolicinu. Konacno smo uspjeli stvoriti oko nje zaštitni sloj kako ne bi nadraživala probavni sustav", rekao je glasnogovornik Capsiplexa koji tvrdi da se radi o potpuno sigurnom i zdravom nacinu topljenja kilograma.


Podijeli: Facebook Twiter