WTA Monterrey: Mrdeža i Vekić zaustavljene u 2. kolu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatske tenisačice 16-godišnja Donna Vekić i 22-godišnja Tereza Mrdeža zaustavljene su u drugom kolu WTA turnira u Monterreyu.

Vekić je poražena od sedme nositeljice Poljakinje Urszule Radwanske s 4:6, 1:6 nakon 72 minute igre. Radwanska je u prvom setu povela s 3:1, ali Vekić je uspjela vratiti "break". No, u završnici seta Vekić ponovno gubi servis i to je Poljakinji otvorilo put za prvi set.

U drugom setu sve je bilo na strani Radwanske, koja je na svoj servis izgubila samo pet poena, dok je Vekić imala velikih problema kod serviranja, tek 40 posto ubačaja prvog servisa, i Radwanska je to uspješno iskoristila, okončavši njihov prvi međusobni dvoboj u svoju korist.

Tereza Mrdeža je protiv pete nositeljice Ruskinje Anastazije Pavljučenkove osvojila samo dva gema, nakon 61 minute igre bilo je 6:1, 6:1 za Pavljučenkovu.

Ipak, Mrdeži je ovo bio treći ovosezonski WTA turnir na kojemu je prošla kvalifikacije i prvo kolo glavnog ždrijeba - prije Monterreya to je ostvarila u brazilskom Florianopolisu i kolumbijskoj Bogoti. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter