WTA Masters: Uvjerljiva Serena Wiliams

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U prvom dvoboju Crvene skupine završnog WTA Mastersa u Istanbulu prva tenisačica svijeta Amerikanka Serena Williams ubilježila je glatku pobjedu protiv Njemice Angelique Kerber: 6-3, 6-1.

Wiliams (32) je potvrdila da je najveći favorit za naslov, a dosad na završnim turnirima sezone ima tri trijumfa (2001., 2009., 2012.). Kerber (25) je lani po prvi puta nastupila na Mastersu i još uvijek čeka prvu pobjedu, a u međusobnim dvobojima sa Serenom sada gubi s 1-3.

Ranije je u Bijeloj skupini druga tenisačica svijeta Bjeloruskinja Viktorija Azarenka slavila protiv Talijanke Sare Errani s 7-6(4), 6-2. Azarenka je slavila i sedmi put u osam međusobnih dvoboja s Errani, koja u zadnjih šest mečeva Bjeloruskinji nije uspjela uzeti ni set. U Bijeloj skupini još će igrati Srpkinja Jelena Janković i Kineskinja Li Na, a u Crvenoj skupini Čehinja Petra Kvitova svladala je Poljakinju Agnieszku Radwansku s 6-4, 6-4.

Nagradni fond WTA Mastersa je šest milijuna dolara, a od najboljih nedostaje samo treća tenisačica svijeta Marija Šarapova. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter