WTA Masters: Serena Williams u polufinalu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kineska tenisačica Li Na pobijedila je u susretu Bijele skupine završnog WTA Mastersa u Istanbulu Srpkinju Jelenu Janković s 6-3, 2-6, 6-3 te stigla nadomak plasmana u polufinale.

Kineskinja je do druge pobjede u skupini stigla boljom igrom u odlučujućem, trećem setu, ali niti šesta pobjeda u 10. srazu s Janković još joj ne garantira polufinale.

Naime, u posljednjem kolu Kineskinja se sastaje s Bjeloruskinjom Viktorijom Azarenka, koja ima po jednu pobjedu i poraz, dok bi Janković pobjedom nad Talijankom Sarom Errani osigurala polufinale.

Prva tenisačica svijeta Amerikanka Serena Williams plasirala se u polufinale pobijedivši u dvoboju Crvene skupine Čehinju Petru Kvitovu s 6-2, 6-3.

Williams (32) se s glatke tri pobjede, bez izgubljenoga seta, plasirala u polufinale i na dobrom je putu da osvoji i četvrti WTA Masters nakon 2001., 2009. i 2012. godine.

U drugom dvoboju Crvene skupine Njemica Angelique Kerber je svladala Poljakinju Agnieszku Radwansku s 6-2, 6-2. Radwanskoj je to treći poraz i eliminirana je iz daljnjeg natjecanja, dok će o drugoj polufinalistici odlučivati dvoboj Kerber i Kvitove.

Završni Masters u Istanbulu igra se za ukupan nagradni fond od šest milijuna dolara, a od najboljih igračica nedostaje samo Ruskinja Marija Šarapova. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter