WTA Marakeš: Poraz Petre Martić

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska tenisačica Petra Martić nije se uspjela plasirati u 2. kolo WTA turnira u Marakešu. Ona je u susretu 1. kola izgubila od talijanske veteranke Francesce Schiavone sa 6-7 (8), 4-6 nakon sat i 51 minutu igre.

Bio je to dvoboj propuštenih prilika za našu igračicu koja se u prvom setu nekoliko puta vraćala iz zaostatka, u tie-breaku izborila tri set-lopte, od toga dvije na svoj servis, ali je na kraju ta dionica igre nakon sat i šest minuta igre otišla na stranu Talijanke.

Schiavone je povela s 3-0 te je prednost breaka držala do svog vodstva 4-2. Tada je Martić vratila izgubljeni servis te potom i poravnala na 4-4. Kod rezultata 6-5 za Talijanku, Schiavone je stigla do svoje prve set-lopte, ali Martić se uspjela izvući i izboriti tie-break.

U odlučujućoj igri Schiavone je povela 4-0, no Martić se ponovno vratila u igru osvojivši šest poena zaredom za vodstvo 6-4, te dvije set-lopte. Nažalost, nije iskoristila niti jednu, kao niti treću koju je imala kod vodstva 7-6, da bi Schiavone iskoristila svoju treću set-loptu i dobila tie-break s 10-8.

U drugom setu Martić je imala tri lopte za oduzimanje servisa Schiavone, ali niti jednu nije realizirala, dok je Talijanka iskoristila jednu od dvije prilike za break oduzevši servis našoj igračici za vodstvo 2-1, te je tu prednost zadržala do kraja. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter