WTA Florianopolis: Mrdeža zapela u drugom kolu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska Fed Cup reprezentativka Tereza Mrdeža nije se uspjela plasirati u četvrtfinale 235 tisuća dolara vrijednog WTA turnira u brazilskom Florianopolisu. Previsoka prepreka bila je Rumunjka Monica Niculescu, 75. igračica svijeta, koja je sa 6:1, 6:1 za sat i sedam minuta svladala 22-godišnju Porečanku.

Tako je Mrdeža reprizirala nastup na prošlom turniru u Bogoti gdje je također prošla prvu prepreku, da bi potom zapela na rumunjskoj suparnici. Tada je prejaka bila Alexandra Cadantu, a danas je u Brazilu nedohvatljiva bila Niculescu, koja je realizirala šest od devet break lopti, za razliku od Mrdeže koja je iskoristila jednu od dvije prilike, onu za 4:1 u prvom setu. Jedini gem u drugom setu osvojila je na svoj servis, također za 4:1. O dominaciji Niculescu svjedoči i omjer poena, 53:31.

- Pa, rezultatski je to izgledalo jako lagano. Jednostavno, Niculescu je odigrala svoj tenis, ono što ona inače igra. Znači, "slice" do beskraja i čekanje moje pogreške, javila se nakon susreta Tereza Mrdeža. "Ja ovoga puta nisam uspjela pokazati svoj tenis. Bila sam umrtvljena, brzopleta, imala puno nepotrebnih pogrešaka, ali i onih na koje me ona prisiljavala svojim tenisom. Nema što, ovoga puta je bila bolja u svakom segmentu. Ne znam je li uopće imala ijednu neforsiranu pogrešku. Svaka joj čast na ovom susretu."

Tereza je ovim nastupom zaključila južnoameričku turneju. "Vraćam se doma malo odmoriti glavu i tijelo. Napuniti baterije za daljnji rad i spremiti se fizički. Moj trener Komšić čeka me raširenih ruku da me ponovo stavi u 'mašinu', ha, ha. Potom ćemo zajedno sjesti i isplanirati sljedeće nastupe. Znači samo rad, rad i rad", zaključila je Mrdeža.

Porazu usprkos porečka je tenisačica za sobom ostavila dva najbolja tjedna karijere, upisavši dva prolaska na WTA turnire kroz kvalifikacije i potom prve dvije pobjede na touru preko Francuskinje Pauline Parmentier (7:6, 6:4) i Izraelke Shahar Peer (6:0, 6:3). Te će dvije pobjede u ponedjeljak donijeti novi ranking karijere trenutno 166. igračici svijeta. (R. CAR)


Podijeli: Facebook Twiter