WTA Bol: Konjuh bolja od Mrdeže

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

- Ana Konjuh je na Bol Openu još jednom pobijedila bez izgubljena seta, ali je imala najteži posao do sada: u susretu 3. kola sa 6-3, 7-6 (5) svladala je Terezu Mrdežu i tako izborila plasman u subotnji polufinale (17 sati) protiv Luksemburžanke Mandy Minelle.

S obje strane bilo je dosta uspona i padova u igri, pa je u prvoj dionici Konjuh imala dvije "break-lopte" za vodstvo 5-1, no Mrdeža je smanjila na 4-3, a u drugom setu Porečanka je bila ta koja je prva došla do prednosti, povevši 4-1. Konjuh je uzvratila, izjednačila na 4-4, a odluka je pala u "tie-breaku", u kojem je Dubrovčanka povela 5-1, Mrdeža izjednačila na 5-5, no iduća dva poena otišla su na stranu Ane Konjuh.

"Svaka čast Terezi, izbacila me iz ritma. Što turnir odmiče suparnice su teže, a protiv Tereze je teško igrati, ne daje nikakav ritam, ne odgovara mom stilu igre. Stoga je u drugom setu više odlučivao mentalni dio nego teniski. No drago mi je da sam to odradila u dva seta", rekla je Konjuh, koja je imala nekoliko sjajnih poteza, ali i velikih grešaka.

"To je moj tenis, moj stil igre, bit će nevjerojatnih poena, ali će doći i velike pogreške, promašeni 'ziceri'."

Mrdeža nije bila razočarana porazom, više zadovoljna prikazanim:

"Ana je jako kvalitetna igračica, njena kvaliteta je neupitna, znala sam da me čeka jako težak meč. Nažalost, nisam uspjela, ali bio je dobra meč. S obzirom da sam ja došla s 'desetice', Futuresa, a ona iz Roland Garrosa, jasno je kakva je situacija. Trebam još doraditi neke stvari", rekla je Mrdeža, koja se vraća nakon ozljede, no odigrala je prilično ravnopravan meč protiv igračice koja je čvrsto među sto najboljih na svijetu.

"To znači da nijanse odlučuju. Ona je trenutno u puno boljoj situaciji, ima puno takvih mečeva izvan sebe. Ja sam bila izvan igrališta šest mjeseci, to se u nekim poenima osjeti", rekla je 25-godišnja Porečanka.

Iduća suparnica Ani Konjuh bit će Mandy Minella, Luksemburžanka koja je 186. na WTA listi.

"Mislim da s njom nikad nisam igrala. Odigrala je u četvrtak dva meča, možda je i malo umorna, ali znam da me očekuje težak meč", rekla je Konjuh. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter