T-Zombix ugasio blog

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pretpostavljamo da vam ne moramo objašnjavati tko je Zombix, odnosno T-Zombix (širu popularnost je stekao baš zbog toga "T" i optužbi kojima je svojedobno bio izložen od strane telekoma kojem je isto to slovo dio branda).

T-Zombix je svoju blogovsku karijeru, barem onu koju mi poznajemo, zapoceo oštrim i odlucnim napadima na monopolisticki položaj hrvatskog nacionalnog telekoma, kada je prodan DT-u. Citatelji su mu bili kompjuteraši i opcenito ljudi kojima je stalo do veze prema Internetu, a do nje su ili teško dolazili ili je preskupo placali.

Kada je u jednom procesu, kao izvucenom iz teatra apsurda, postao predmetom policijske istrage i bio prisiljen odlaziti na "obavijesne razgovore", osobno je to teško proživljavao (prema vlastitim rijecima), ali na koncu iz svega izlazi kao pobjednik i dobiva na reputaciji i publicitetu.

Vremenom postaje "službeni bloger" Jutarnjeg.hr i više-manje redovito održava svoj blog. To je potrajalo nekoliko godina, a podrucje interesa mu se proširilo na – svašta.

Necemo špekulirati zašto je odustao od pisanja (u odnosu mnoge druge blogere – izdržao je neuobicajeno dugo!), vec prenosimo njegov zakljucni komentar: "Odoh malo nešto raditi, ovo s bloganjem je bezveze, a postalo je i štetno u zadnje vrijeme uz to što ne donosi baš nikakvu korist i oduzima vrijeme."


Podijeli: Facebook Twiter