T-HT dobio po prstima zbog "bonbona"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

T-HT je, zakljucila je nadležna agencija, prekršio zakon i Pravilnik o prenosivosti broja jer nije omogucio prenosivost broja iz drugih mreža u svrhu korištenja "bonbon" tarife. Agencija je priopcila da se HT-ovci nisu dobro pripremili, te im je naredila da uklone nepravilnosti do 1. sijecnja.

Hrvatska agencija za poštu i elektronicke komunikacije provela je nadzor nad trgovackim društvom T-Hrvatski Telekom vezano uz onemogucavanje ostvarivanja prenosivosti broja iz drugih mreža u pokretnu elektronicku komunikacijsku mrežu trgovackog društva T-Hrvatski Telekom u svrhu korištenja "bonbon" tarife.

Prema tom nadzoru, utvrdeno je da T-HT nije u potpunosti pripremio svoju elektronicku komunikacijsku mrežu i sustave, te nije proveo potrebna testiranja svoje mreže kako bi je pripremio za uspostavu funkcije prijenosa broja za novo brojevno podrucje 97 te usluge koje nudi na navedenoj numeraciji.

Time je, porucuju iz HAKOM-a, povrijedio odredbe Zakona o elektronickim komunikacijama te odredbe Pravilnika o prenosivosti broja.

Stoga, prema novom rješenju, T-HT mora najkasnije do 1. sijecnja 2011. godine ukloniti tehnicke nemogucnosti prijenosa broja iz mreža drugih operatora u pokretnu elektronicku komunikacijsku mrežu koja se kosti u svrhu "bonbon" tarife.

Direktorica komunikacija T-HT-a i T-Mobilea Maja Weber nam je potvrdila informaciju o kojoj je izvijestio HAKOM, te je kazala kako ce T-HT poštivati ono što im je naloženo.


Podijeli: Facebook Twiter