T-com od 1. travnja naplacuje 5 kn po racunu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pretplatnici Hrvatskog telekoma, njih 2,4 milijuna u mobilnoj i 1,2 milijuna u nepokretnoj mreži, od 1. travnja morat ce za zadovoljstvo placanja mjesecnih racuna u HT-ovim poslovnicama iskeširati pet kuna jer ovaj telekomunikacijski div u vecinskom njemackom vlasništvu ukida uslugu platomata.

To ipak nije prvoaprilska šala jer obavijesti o ukidanju platomata od prvog aprila vec nekoliko dana stoje u poslovnicama T-coma. Hrvatski telekom tako ukida platomate samo nešto više od godinu dana nakon što su njihovi pretplatnici izgubili mogucnost placanja racuna na blagajnama u T-centrima bez naknade.

Placanje racuna bez naknade od 1. travnja bit ce moguce samo trajnim nalogom. Ostaje još mogucnost korištenja net bankinga za placanje racuna uz višestruko nižu naknadu, ali to nece previše pomoci vecini umirovljenika nevicnoj korištenju racunala, a upravo je ta populacija najviše i koristila HT-ove platomate.

Što je Hrvatski telekom navelo na tu odluku, ostaje zasad samo u sferi nagadanja jer se iz njihove službe korporativnih komunikacija nisu oglasili na naš upit.

Naknada od pet kuna po mjesecnom racunu svakog od 3,6 milijuna korisnika mobilne i nepokretne mreže svakako ce pomoci jacanju financijskih rezultata ovog telekomunikacijskog diva, koji je prošlu godinu završio s 3,78 milijardi kuna dobiti.

Profitna marža od 46,9 posto uobicajena u svijetu kod trgovaca oružjem, a u Hrvatskoj kod telekomunikacijskih operatora ipak nije bila dovoljno dobar poslovno uvjetovani razlog da prošlog petka 370 radnika Hrvatskog telekoma ne dobije otkaz.

Tih 370 radnika otkazom je u petak dalo svoj doprinos jacanju poslovnih rezultata Hrvatskog telekoma, a od 1. travnja morat ce ga dati i sami korisnici placanjem nameta od pet kuna u T-centrima.


Podijeli: Facebook Twiter