Szekely postavio novi rekord staze

(M. MIJOŠEK)
(M. MIJOŠEK)

Stotinjak plivača sudjelovalo je u nedjeljnom Kupu Hrvatske u daljinskom plivanju, odnosno u CRO CUP plivačkom maratonu, održanom u sklopu tradicionalnog rekreativnog maratona Porečki delfin.

Natjecanje je organizirao porečki Klub za daljinsko plivanje u suradnji s Turističkom zajednicom, a nakon starta u 9 sati ujutro na plaži ispod hotela Pical plivala se staza od pet kilometara.

U muškoj konkurenciji pobijedio je Daniel Szekely iz Mađarske, koji je rezultatom od 57 minuta i 51 sekundu postavio novi rekord staze. Drugo i treće mjesto osvojili su Ivan Šitić i Duje Milan iz Splita, a dijelila ih je samo jedna sekunda. U ženskoj konkurenciji pobijedila je Karla Šitić iz Splita s vremenom 1:01:36, druga je bila pet minuta sporija Riječanka Nika Perčić, a treća Antonija Buličić iz Splita koja je za drugoplasiranom zaostala nešto manje od jedne minute. Josip Štandl rođen 1993. godine najmlađi je, a Lagino Sošić rođen 1941. godine najstariji sudionik ovogodišnjeg porečkog Cro Cupa. (D. ŠIŠOVIĆ, snimio Milivoj MIJOŠEK)

 


Podijeli: Facebook Twiter