Svoju kosu nesebično donirale 24 žene i djevojke

Humanitarna akcija za udrugu "Kosa ljubavi" (T. GRGIĆ)
Humanitarna akcija za udrugu "Kosa ljubavi" (T. GRGIĆ)

Proteklog se vikenda u kino dvorani Buje održala humanitarna akcija za udrugu "Kosa ljubavi", koju je organizirala Tanja Lukin, vlasnica salona-parfumerije Lunika. Udruga se bavi prikupljanjem sredstava i kose za oboljele od malignih bolesti, koja zbog terapija ostaju bez kose.

- Za izradu jedne vlasulje potrebno je oko 120 sati rada i 5.000 kuna. Upravo smo toliko sakupili donacijama na ovoj manifestaciji. Sudjelovalo je osam frizera iz Istarske županije, a događaju su također doprinijeli mnogobrojni pjevači, plesne skupine, mađioničar, kozmetičarke , žongler i tvrtke koje su darovale svoje proizvode za prodaju, kako bi se sakupio potrebni novac, rekla je organizatorica humanitarne akcije Tanja Lukin.

Frizeri su besplatno šišali, a posjetitelji su mogli donirati kosu ili pak za besplatno šišanje dati dobrovoljni prilog. Osim toga, publika je uživala u bogatom zabavnom programu.

- Kosu minimalne dužine od 20 centimetara donirale su 24 žene. Moram napomenuti da akcija i dalje traje. Na Facebook stranici pod nazivom "Kosa ljubavi" frizeri mogu pronaći adresu na koju se kosa šalje. Nemojte bacati kosu  već ju donirajte i time pomognite onima kojima je ta pomoć najpotrebnija, naglasila je Lukin, te zahvalila svima koji su doprinijeli i pomogli da se ova akcija realizira. (T. GRGIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter