Svoju dozu cjepiva prepuštam Milinovicu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Ministar zdravstva trebao se prvi cijepiti protiv pandemijske gripe i pokazati gradanima da je cjepivo sigurno", ustvrdila je na konferenciji za novinare u cetvrtak Spomenka Avberšek, celnica Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi, porucujuci ministru Darku Milinovicu da mu prepušta svoju dozu pandemijskog cjepiva. Milinovic je nedavno, naime, kazao da je spreman cijepiti se protiv virusa H1N1, ali tek nakon što se cijepe prioritetne skupine.

"Ja se necu cijepiti jer se bojim, ali vrlo rado cu prepustiti tu dozu svom ministru da ne bi oštetio druge", kazala je Avberšek, koja bi "voljela vidjeti da prvi covjek zdravstva javno pokaže ljudima da je to napravio". Medije se, smatra ona, nepravedno proglašava krivima za slab odaziv na cijepljenje jer je ministar zdravstva taj koji je trebao izaci pred javnost i jasno i transparentno reci sve cinjenice u vezi s cjepivom.

Avberšek istice i da su price o besplatnom cjepivu za sve gradane cista laž jer je to zapravo novac osiguranika uplacen u proracun i zdravstvenu blagajnu. A ti isti gradani, dodaje, nisu dozvolili da se cjepivo baca jer je pakirano u doze za 10 cijepljenja.

U Samostalnom sindikatu zdravstva smatraju da je Milinovic imao velike apetite za reformu zdravstva, od koje nije ostalo ništa osim financijske konsolidacije sustava. Umjesto sredivanja sustava i bolje kvalitete zdravstva sada se štedi 65 milijuna kuna na prijevozu pacijenata u otockim i brdsko-planinskim podrucjima, a u primarnoj zdravstvenoj zaštiti na mala vrata uvodi se privatluk, istice Avberšek.


Podijeli: Facebook Twiter