Svoj posao radimo, radit ćemo i dalje

Milanović u Domu hrvatskih branitelja (D. MEMEDOVIĆ)
Milanović u Domu hrvatskih branitelja (D. MEMEDOVIĆ)

"Neću povlađivati biračima, javnosti, a katkada i svjetini, te laskati i govoriti da je ono što ne valja dobro. Kada smo izabrani nisam mislio da smo sjajni. Bio sam svjestan svih naših mana. Kada nam je rejting bio enorman jedina stvar koju sam ikada rekao bila je: Ako nam za godina dana ne bude prepolovljen ne radimo dobro svoj posao. Mi svoj posao radimo i radit ćemo ga i dalje", kazao je premijer Milanović večeras u Puli.

Naglasio je da za njega nisu prijatelji oni političari koji govore da se bez rada može biti bogat, da se rasprodajom dionica može postati imućan preko noći, da je sve sjajno, da se može živjeti na dug, da se svaka potreba može zadovoljiti odmah. "Takvi su vodili Hrvatsku do prije godinu i pol dana i propustili su mijenjati zemlju. Pametni se mijenjaju onda kada je dobro, a glupi onda kada je kasno. Za nas još nije kasno. Kao društvo smo bili neoprezni i neodgovorni. Politika koja nas je vodila bila je politika bijega od realnosti, koruptivna, gajila je kulturu trenutnog zadovoljenja potreba pojedinaca u vrhu vlasti koji su imali neobičan odnos prema javnoj imovini. Ta filozofija 'sve što poželiš imat ćeš sutra' se zatim projicirala i na građane. Toga nema. Svatko tko tako odgaja svoju djecu radi od njih invalide. Moramo biti nacija boraca, koji su svjesni ograničenja, ali i mogućnosti, koja je otvorena i ne poziva na ksenofobiju, homofobiju i koja štiti prava manjina", rekao je.

Istaknuo je da državni proračun puca pod teretima koji su ostavljeni sadašnjoj vlasti. No, pojedinci se i dalje, prema njegovom mišljenju, bave nekim drugim temama. "Hrvatska danas izgleda otprilike ovako - u Vukovaru stožer za obranu tog grada od Beograda i Srba dijeli letke i na razglas galami: Ne birajte komuniste i Srbe jer ćemo biti izvučeni iz Hrvatske". (B. ŽIŽOVIĆ).


Podijeli: Facebook Twiter