Švogari: U srazu vlaka i kombija poginuo 21-godišnjak

(N.LAZAREVIĆ)
(N.LAZAREVIĆ)

U nesreći koja se je u petak u poslijepodnevnim satima dogodila na pružnom prijelazu podno sela Švogari iz Općine Žminj, prema informacijama Policijske postaje Pula i glasnogovornice Nataše Vitasović, jedna je osoba smrtno stradala. Radi se o Mateu Vuletiću iz Tupljaka, u dobi od 21 godine (rođ. veljača 1994.,). Pretpostavljamo da se radi o vozaču s obzirom da je njegova strana vozila u postpunosti uništena silinom udarca. Druga je muška osoba, starosti 35 godina iz Čepića i dalje u životnoj opasnosti i od jučer se nalazi u Općoj bolnici Pula, na odjelu anestezije i reanimacije.

Strojovođa kompanije Hrvatske željeznice- Putnički prijevoz (54 godine) vozio je iz smjera Pule u smjeru Lupoglave, a u trenutku naleta na vozilo u vlaku se je nalazilo petero osoba, sve su neozlijeđene. Do tragedije je došlo neposredno prije željezničke stanice Žminj, a nakon stanice Kanfanar.
Bijela, neasfaltirana cesta koja prelazi željezničku prugu spada u nerazvrstane ceste za čije je održavanje odgovorna jedinica lokalne samouprave, u ovom slučaju Općina Žminj, saznajemo neslužbeno.

Na prvi pogled, ovaj je prijelaz u lošem, neodržavanom stanju. S jedne je strane, one s koje je unesrećeno vozilo došlo Andrijev križ, znak stop i trokut koji označuje prednost vlaka srušen i nalazi se u kanalu podno pruge već neko vrijeme, rekao je jedan mještanin koji onuda i inače prolazi. Zasada nije potvrđeno hoće li itko odgovarati za potencijalni nemar. Okolnosti će naknadno utvrditi policija zajedno s inspekcijom za cestovni promet.

Međutim, na istom prijalazu navodno stoji i znak zabrane prolaza svim motornim vozilima. Za dvojicu se muškaraca tvrtke T.E.L.E. Tim Labin d.o.o. koja se bavi servisom telefona i TK opreme pretpopstavlja da se na pružnom prijelazu nisu zaustavila. Nažalost, vrlo je teško znati što se je u kobnom trenutku dogođalo u vozilu. Kontaktirali smo Vlatka Kurbatfinskog iz T.E.L.E. Tim Labin d.o.o. prema čijim riječima nije neobično da su se njegovi kolege nalazili na području Švogara.

Naime, tvrtka je ugovorni partner Hrvatskog Telekoma i Erikssona te rade na području cijele Istre. U petak su se dvojica unesrećenih nalazila na terenu s poslom zamjene kablova. Kurbatfinski kaže da je njihov tim već radio u tom djelu Istre, no ne zna jesu li ikad tamo bila i dvojica koja su jučer imali tragični sraz s vlakom.  (Paola BARIČEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter