Svjež prirodan izgled uvijek je in

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prirodni izgled i dramaticni look dva su smjera u make upu za proljece i ljeto 2009. Birajte ono u cemu se vaše lice najbolje osjeca, ali ponekad je dobro i malo eksperimentirati. Igranje sjenilima, olovkama, tuševima, maskarama i puderima može biti i ugodna prigoda za ženski tulum. Kada ste se zadnji put ludo zabavljale samo u ženskom društvu?

Topliji dani me odmah podsjecaju da cemo imati na sebi manje odjece i laganiju obucu pa mi se nekako cini i da bi lice trebalo malo odmoriti od teške šminke koja nam je zimi bila saveznik u zaštiti od vjetra i hladnoce. Svake nas sezone iznova zasipaju novim preparatima za njegu i ljepotu kože. Sunce i koristi i šteti, tu je i neizostavni smog, a kada smo doma, nužno je imati kremu na licu. Za izlazak iz kuce dobro je dodatno se zaštititi puderima raznih tekstura i namjena ovisno o vrsti kože. Postoje oni za prikrivanje crvenila i bora, za vlaženje ili protiv sjaja. Nužan je i korektor da se pokriju podocnjaci, suzi nos ili proširi brada.
Što se tice dnevne šminke, najbolje je ne pretjerivati s make upom. Oko obrubljeno tušem, debeli namaz ljubicastog sjenila na kapku i više slojeva crne maskare na trepavicama nisu primjereni poslovnom okruženju, ali tako našminkani osjecat cete se dobro na nekom tulumu ili vecernjem izlasku.


Svjež, prirodan izgled dovoljno je glamurozan za svakodnevne obaveze. Nježne boje od sjenila do rumenila, ruža ili sjajila traže savršen ten, a tu su nam puderi pravi saveznici. No, dobro je rješenje i tonirana krema posebno ako nema nedostataka koje treba zakamuflirati. Neka oci krase nijanse smedih i bež sjenila, uz tek lagano istaknut rub gornjeg i donjeg kapka olovkom koja je pomalo razmazana da se ublaži oštrina. Neka obrazi budu blago naglašeni nježnim rumenilom, a na usnama mat ruž boje kože ili nijanse nježnoružicaste, poput svježeg lososa. Ako vam se to cini kao preblijedo rješenje, ruž (ili sjajilo) može biti jacih boja, a sjenila intenzivnija.
Volite li crveni ruž ne odustajte od njega. Obrve moraju biti uredne - to je modni nalog. To ne znaci da moraju biti previše istanjene vec samo uredno pocešljane, a niti jedna dlaka ne smije stršiti. Trepavice moraju biti duge i guste, a to znaci nanošenje više slojeva maskare (svaki se sloj mora temeljito osušiti).
Oni koji stvaraju modne trendove u šminkanju, u prvi plan guraju sve nijanse ljubicastog sjenila pa tako postoji cak i ljubicasti tuš za oci. Ne zanemarite niti uobicajene boje sjenila, od svih nijansi smede do onih plavih i zelenih koji mogu biti od pastelnih do jarko upadljivih. Svježe i neutralno ili dramaticno i upadljivo - na vama je izbor.


Podijeli: Facebook Twiter