Svjetsko prvenstvo u boćanju: Brnić osigurao medalju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Leo Brnić osigurao je prvu medalju za Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu u boćanju koje se održava u argentinskom gradu Bahia Blanca. Igrač riječkog Vargona ima najmanje broncu u brzinskom izbijanju nakon što je u četvrtfinalu ostvario najbolji rezultat, odličnih 48 pogodaka uz svega dva promašaja.

Francuz Chirat pogodio je 46, a Talijan Ziraldo i Slovenac Borčnik po 41 boću. S njima će se Brnić, aktualni europski prvak, u polufinalu ogledati danas.

Brnić i Darijan Živolić iz Foli, igrač Istre Poreč, prošli su među osam najboljih u štafetnom izbijanju, pogodivši 53 boće iz 61 izbačaja. To je treći rezultat serije u osmini finala, a zanimljivo je da je Brnić u 32 izbačaja promašio svega jednom.

U sutrašnju osminu finala parova plasirali su se Rakljanac Goran Percan i Roland Marčelja, svladavši u drugom kolu skupine s 13:0 Japance Kobayashija i Morikawu.

Prolaz među 16 najboljih u disciplini pojedinačno klasično izborio je i aktualni europski prvak Ante Grančić, pobijedivši u baražu skupine Bresciana iz Luxemburga 13:3.

Grančića je prethodno svladao Francuz Romain Garcia (7:13) s kojim je igrao finale Europskog prvenstva lani u Pazinu. (I. R.)


Podijeli: Facebook Twiter